over mij

Welkom!!!
Mijn leven lang ben ik op zoek naar de diepere betekenis van het leven, de diepere betekenis van het bestaan. Misschien wel, om te doorgronden wat de betekenis van mijn eigen leven is; om te kunnen voelen dat mijn leven betekenis heeft.

Deze zoek- en vindtocht heeft me heel wat gebracht. Soms was het makkelijk en soms was het behoorlijk verduren. Meestal ging verzet over in aanvaarding en vond heling plaats via ontkenning naar herkenning en erkenning.

In de loop van de jaren is er meer basisgevoel in mij ontstaan waar ik steeds opnieuw contact mee kan maken. Het is een prettige onderstroom in mij, die er altijd is.

Mezelf welkom heten in alles wat er is betekent ook, dat ik de ander welkom kan heten in alles wat er is.

SpiegelBeeld
Na vele jaren gewerkt te hebben met labyrint en opstellingen (meergenerationeel psychotrauma) heb ik tijdens een retraite in 2018 besloten me voorlopig alleen te richten op het maken van SpiegelBeelden.

Dit is écht iets van mij.

 

Belangrijke lessen
Innerlijk proceswerk heeft tijd nodig.

Innerlijk proceswerk heeft autonomie nodig: het écht zelf willen en daar verantwoordelijkheid voor willen nemen.

Er zijn momenten waarop je voelt en weet dat het tijd is om tijd voor jezelf te nemen, tijd te maken voor jouw eigen proces. Als je gebruik maakt van dat verlangen, open je iets in jezelf. Dat zorgt er voor dat je in staat bent om verder te komen.

Erkenning van wat er was en is, is een belangrijke stap in je proces.

Veel kun je met je hoofd analyseren, maar werkelijke innerlijke rust komt door contact te maken met iets dat verder reikt dan je verstand: je innerlijk weten.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Marlies is werkelijk een prachtmens. Puur, eerlijk, zacht en zo krachtig in haar zijn. Ze voelt, ze deelt, ze is en loopt wanneer jij dat wilt met je mee om daar te komen waar jij zo graag wilt zijn. Ze is daar en staat stil bij wie jij bent, wat er beweegt en waar het wrikt. Als geen ander is ze in staat het in beeld te brengen, te tekenen, te verwoorden, het jezelf te laten voelen, te spiegelen, je ernaar toe te laten gaan. Naar de kern, naar jezelf, naar je Zijn. Ook toe aan een waardevol en prachtig kado voor jezelf? Zie: www.arcte.nl, SpiegelBeeld en Labyrint.

Evangelina Gomez

Frontoffice - Dienst Student- & Onderwijszaken, Vrije Universiteit Amsterdam

Marlies ervaar ik als een vakvrouw met het hart op de juiste plaats. Ze is in staat om met mededogen naar de kern te gaan en mensen te raken met dat wat ze waarneemt op verschillende niveau’s, zodanig dat mensen in beweging kunnen komen. Ik kan Marlies van harte aanbevelen. Je bent bij haar in goede handen.

Joanke Sierksma

Stress- en burnoutspecialist, Coach, Familieopsteller, Saraja Slaapcoach

Een professioneel begeleider die haarscherp aanvoelt wat de onderliggende stroom is in een opstelling. Marlies heeft oog voor detail en hoort wat er nog niet gezegd wordt. Ze verwerkt dat niet alleen in haar rol als opsteller, maar ook in haar fotografie en spiegelbeeld. Ze geeft haar eigen wijsheid en die van de ander ruimte en kleur.

Francine van Rosmalen

Coach/Counseler voor persoonlijke groei. Re-integratie. Balans werk/privé. Loopbaanheroriëntatie